logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: KOWALEWSKA IZABELA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
AUTORZY: Izabela Kowalewska, Leszek Bielawski, Jerzy Falandysz.
TYTUŁ: Zawartość rtęci w koźlarzu czerwonym Leccinum rufum z terenu Wysoczyzny Białostockiej i Wyżyny Kielecko-Sandomierskiej
TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Mercury content of Red Aspen Bolete Leccinum rufum from Bialostocka Height and Kielecko-Sandomierska Upland
ŹRÓDŁO: Bromatologia i Chemia Toksykologiczna. - 2008, T. 41, nr 4, s. 970-975
p-ISSN: 0365-9445

UWAGI: Bibliogr. 15 poz.
Typ publikacji: PAC
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Słowa kluczowe w j. pol.:
  • grzyby wyższe
  • zanieczyszczenia
  • metale
  • rtęć

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • mushrooms
  • Red Aspen Bolete
  • contaminations
  • metals
  • mercury

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    2/6
    AUTORZY: Izabela Kowalewska, Jerzy Falandysz, Leszek Bielawski.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Mercury and its bioconcentration potential by Red Aspen Bolete (Leccinum aurantiacum)
    ŹRÓDŁO: W: 3rd International IUPAC Symposium on Trace Elements in Food. Istituto Superiore di Sanità Rome, Italy, April 1-3, 2009 : abstract book / ed. by Francesco Cubadda [et al.]
    ADRES WYDAWNICZY: Rome : Istituto Superiore di Sanità, 2009
    SERIA: ISTISAN Congressi, 0393-5620, C2
    OPIS FIZYCZNY: S. 100, W48
    Typ publikacji: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Adres url:
    3/6
    AUTORZY: Izabela Kowalewska, Anna Kojta, Anna Zakrzewska, Grażyna Jarzyńska, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Rtęć w owocnikach koźlarza czerwonego oraz w substracie
    ŹRÓDŁO: W: Nowoczesne metody przygotowania próbek i oznaczania śladowych ilości pierwiastków = Modern methods of sample preparation and determination of trace elements : XIX Poznańskie Konwersatorium Analityczne, Poznań, 8-9 kwietnia 2010 r. / [oprac. red. Henryk Matusiewicz, Maciej Raciborski]
    ADRES WYDAWNICZY: Poznań : Wydawnictwo Prodruk, 2010
    OPIS FIZYCZNY: S. 43
    ISBN: 978-83-61607-42-7
    Typ publikacji: PSZ
    Język publikacji: POL
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    4/6
    AUTORZY: Izabela Kowalewska, Anna Kojta, Grażyna Jarzyńska, Daria Wydmańska, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Mineral constituents of Red Aspen Bolete mushroom collected from Baltic Sea coastal site
    ŹRÓDŁO: W: 4th International IUPAC Symposium for Trace Elements in Food (TEF-4), King's College, Aberdeen, Scotland, 19-22 June 2011
    OPIS FIZYCZNY: S. 74, P/44/0072
    Typ publikacji: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    5/6
    AUTORZY: Jerzy Falandysz, Anna K. Kojta, Grażyna Jarzyńska, Małgorzata Drewnowska, Anna Dryżałowska, Daria Wydmańska, Izabela Kowalewska, Anna Wacko, Monika Szlosowska, K. Kannan, P. Szefer.
    TYTUŁ: Mercury in bay bolete (Xerocomus badius): bioconcentration by fungus and assessment of element intake by humans eating fruiting bodies.
    ŹRÓDŁO: Food Additives and Contaminants, Part A : Chemistry, Analysis, Control, Exposure & Risk Assessment. - 2012, Vol. 29, iss. 6, s. 951-961.
    p-ISSN: 1944-0049

    UWAGI: Bibliogr. 71 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.220
    Punktacja MNiSW: 30.000
    5-letni Impact Factor ISI: 2.442
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food contamination
  • heavy metals
  • mushrooms
  • nutrition
  • mercury

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
    6/6
    AUTORZY: Jerzy Falandysz, Izabela Kowalewska, Innocent C. Nnorom, Małgorzata Drewnowska, Grażyna Jarzyńska.
    TYTUŁ: Mercury in Red Aspen Boletes (Leccinum aurantiacum) mushrooms and the soils
    ŹRÓDŁO: Journal of Environmental Science and Health. Part A, Toxic/Hazardous Substances & Environmental Engineering. - 2012, Vol. 47, no. 11, s. 1695-1700
    p-ISSN: 1093-4529

    UWAGI: Bibliogr. 41 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.252
    Punktacja MNiSW: 20.000
    5-letni Impact Factor ISI: 1.323
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • fungi
  • metallic elements
  • mushrooms
  • organic food
  • wild foods

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego