logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: MALINOWSKA EWA
Liczba odnalezionych rekordów: 44



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/44
AUTORZY: Ewa Malinowska, Joanna Sadkowska-Bień.
TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Skuteczność środowiskowa innowacji proekologicznych na przykładzie przemysłu piekarniczego
TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Environmental ecological innovations effectiveness on the bakery industry example
ŹRÓDŁO: W: Przedsiębiorstwo i region : współdziałanie i współpraca / pod red. Romana Fedana i Marka Smolenia
ADRES WYDAWNICZY: Rzeszów ; Jarosław : Uniwersytet Rzeszowski. Wydział Ekonomiki. Katedra Ekonomiki i Zarządzania : Wydawnictwo Papirus, 2008
OPIS FIZYCZNY: S. 144-154
ISBN: 83-917781-7-7
UWAGI: Bibliogr. zbiorcza s. 331-346
Typ publikacji: PMR
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Słowa kluczowe w j. pol.:
  • innowacje
  • skuteczność środowiskowa
  • zasoby odnawialne

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • innovation
  • environmental efficiency
  • renewable resources

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    2/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Ekologiczne uwarunkowania utrzymania systemu bezpieczeństwa żywności i żywienia w placówkach żywienia zbiorowego
    ŹRÓDŁO: W: Inżynieria jakości w przedsiębiorstwach produkcyjnych, usługowych i sektorze publicznym : praca zbiorowa / pod red. P. Grudowskiego [et al.]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Katedra Technologii Maszyn i Automatyzacji Produkcji. Wydział Mechaniczny Politechniki Gdańskiej, 2009
    OPIS FIZYCZNY: S. 210-215
    ISBN: 978-83-88579-37-0
    UWAGI: Bibliogr. 8 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    3/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Rola aspektów środowiskowych w procesie utrzymania systemu bezpieczeństwa i higieny żywienia
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The role of the environmental aspects in the process of maintaining food hygiene and safety system.
    ŹRÓDŁO: W: Funkcjonowanie przedsiębiorstw w warunkach zrównoważonego rozwoju i gospodarki opartej na wiedzy : monografia naukowa / pod red. Edyty Sidorczuk-Pietraszko
    ADRES WYDAWNICZY: Białystok : Wydawnictwo Wyższej Szkoły Ekonomicznej, 2009
    OPIS FIZYCZNY: S. 176-182
    ISBN: 978-83-61247-06-7
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    4/44
    AUTORZY: Mariusz Taniewski, Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Smak w sztuce gastronomii
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk ; Sopot : Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa : Fundacja Rozwoju Uniwersytetu Gdańskiego, 2009
    OPIS FIZYCZNY: 91 s., il., 21 cm
    ISBN: 978-83-89081-25-4
    ISBN: 978-83-7531-088-7
    UWAGI: Bibliogr. s. 84-91
    Typ publikacji: PM
    Język publikacji: POL
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    5/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Using the concept of the weighted Ishikawa diagram for defining the impact of catering enterprises on the environment
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Wykorzystanie koncepcji ważonego wykresu Ishikawy do określenia wpływu działalności zakładów żywienia zbiorowego na środowisko naturalne
    ŹRÓDŁO: W: Contemporary issues in economy : international conference, 20-21 November 2009, Toruń, Poland / ed. by Adam P. Balcerzak, Jerzy Boehlke, Elżbieta Rogalska
    ADRES WYDAWNICZY: Toruń : Polskie Towarzystwo Ekonomiczne. Oddział : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, [2009]
    OPIS FIZYCZNY: S. 142-143
    ISBN: 978-83-62049-00-4
    ISBN: 978-83-231-2424-5
    UWAGI: Bibliogr. 5 poz.
    UWAGI: Streszcz. ang., pol., pełny tekst na CD
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: ENG, POL
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • wykres Ishikawy
  • obciążenia środowiskowe
  • zakłady żywienia zbiorowego

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Ishikawa Diagram
  • environmental load
  • institutional food service unit

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    6/44
    AUTORZY: Małgorzata Wiśniewska, Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Zachowania konsumenckie a kryzys - wybrane zagadnienia
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2009, 3/2, s. [437]-445
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 16 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Przedsiębiorstwo w warunkach kryzysu
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    7/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Bezpieczeństwo żywności w Polsce i UE
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Food safety in Poland and in the EU
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2010, 2/1, s. [19]-27
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 19 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Jakość i bezpieczeństwo produktu oraz ochrona środowiska w sektorze rolno-spożywczym
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    8/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Lista kontrolna HACCP jako narzędzie do oceny stopnia wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywnościowego
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: HACCP check list as a tool for the food safety system implementation level assessment
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2010, 2/2, s. [171]-179
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 5 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Doskonalenie produktu i przedsiębiorstwa na tle problemów towaroznawczych
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    9/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Ocena stanu sanitarno-higienicznego w placówkach żywienia zbiorowego typu zamkniętego województwa pomorskiego. Studium przypadku
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The evaluation of the condition of sanitary and hygienic situation of institutional food service units type closed in Pomorskie voivodeship. Case Study
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2010, 2/1, s. [235]-247
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 18 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Jakość i bezpieczeństwo produktu oraz ochrona środowiska w sektorze rolno-spożywczym
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    10/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Organizacja wewnętrznej kontroli systemu bezpieczeństwa żywnościowego na przykładzie placówek żywienia zbiorowego
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The organization of internal control of food safety system on the example of institutional food service units
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2010, 2/1, s. [115]-125
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 16 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Jakość i bezpieczeństwo produktu oraz ochrona środowiska w sektorze rolno-spożywczym
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    11/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Rozwój usług gastronomicznych a bezpieczeństwo żywnościowe
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2010, 4/1, s. [401]-414
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 25 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Stymulowanie wzrostu konkurencyjności gospodarki w okresie wychodzenia z kryzysu
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    12/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Using the concept of the weighted Ishikawa Diagram for defining the impact of catering enterprises on the environment
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Wykorzystanie koncepcji ważonego wykresu Ishikawy do określenia wpływu działalności zakładów żywienia zbiorowego na środowisko naturalne
    ŹRÓDŁO: Equilibrium. - 2010, nr 2 (5), s. [165]-177
    p-ISSN: 1689-765X

    UWAGI: Bibliogr. 5 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • wykres Ishikawy
  • obciążenia środowiskowe
  • zakłady żywienia zbiorowego

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Ishikawa Diagram
  • environmental load
  • institutional food service unit

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    13/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Wykorzystanie metody Servqual do badania poziomu jakości usług edukacyjnych
    ŹRÓDŁO: Gdyński Kwartalnik Oświatowy. - 2010, nr 2 (28), s. 53-61
    p-ISSN: 1731-3821

    UWAGI: Bibliogr. 3 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    14/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Wykorzystanie narzędzi doskonalenia jakości w działalności środowiskowej przedsiębiorstwa.
    ŹRÓDŁO: W: Zrównoważony rozwój na poziomie lokalnym i regionalnym : teoria i praktyka / pod red. Małgorzaty Burchard-Dziubińskiej, Agnieszki Rzeńcy.
    ADRES WYDAWNICZY: Łódź : Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2010.
    OPIS FIZYCZNY: S. [235]-262.
    ISBN: 978-83-7525-510-2
    UWAGI: Bibliogr. 24 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    15/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Koszty jakości
    ŹRÓDŁO: Gdyński Kwartalnik Oświatowy. - 2011, nr 1 (31), s. 76-84
    p-ISSN: 1731-3821

    UWAGI: Bibliogr. 5 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality cost

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    16/44
    AUTORZY: Małgorzata Wiśniewska, Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Zarządzanie jakością żywności : systemy, koncepcje, instrumenty.
    ADRES WYDAWNICZY: Warszawa : Difin, 2011.
    OPIS FIZYCZNY: 389 s., il., 23 cm.
    ISBN: 978-83-7641-504-8
    UWAGI: Bibliogr. s. 369-377.
    Typ publikacji: PM
    Język publikacji: POL
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    17/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Zarządzanie środowiskowe jako droga do doskonalenia działalności proekologicznej na przykładzie wybranych przedsiębiorstw ze Szwecji
    ŹRÓDŁO: W: Wybrane aspekty doskonalenia procesów i zmian w zarządzaniu operacyjnym / Beata Ferenc [et al.]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011
    OPIS FIZYCZNY: S. [27]-41
    ISBN: 978-83-7348-396-5
    UWAGI: Bibliogr. 46 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • environmental management
  • Sweden
  • ISO 14001
  • EMAS

    18/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Zastosowanie analizy ryzyka w jednostkach samorządu terytorialnego
    ŹRÓDŁO: W: Wybrane aspekty doskonalenia procesów i zmian w zarządzaniu operacyjnym / Beata Ferenc [et al.]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011
    OPIS FIZYCZNY: S. [42]-61
    ISBN: 978-83-7348-396-5
    UWAGI: Bibliogr. 14 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • risk
  • analysis of risk management process
  • local government

    19/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Zastosowanie wybranych metod i narzędzi w doskonaleniu jakości na tle studiów przypadków
    ŹRÓDŁO: W: Wybrane aspekty doskonalenia organizacji, wyrobów i usług / red. Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011
    OPIS FIZYCZNY: S. [27]-54
    ISBN: 978-83-7348-349-1
    UWAGI: Bibliogr. 14 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    20/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Bezpieczeństwo żywnościowe w kształceniu zawodowym
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Food safety in vocational education
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2012, R. 10, nr 3, cz. 2, s. [148]-160
    p-ISSN: 2084-5189

    UWAGI: Bibliogr. 5 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • bezpieczeństwo żywnościowe
  • reforma szkolnictwa
  • podstawa programowa

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food safety
  • reform of education

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    21/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Determinanty jakości usług gastronomicznych w opinii klientów
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Determinants of food and nutrition services from the customer point of view
    ŹRÓDŁO: W: Quality management of selected products and processes = Zarządzanie jakością wybranych produktów i procesów / ed. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński
    ADRES WYDAWNICZY: Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, cop. 2012
    OPIS FIZYCZNY: S. 18-25
    ISBN: 978-83-7789-059-2
    ISBN: 978-83-7789-120-9
    UWAGI: Bibliogr. 22 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    22/44
    AUTORZY: Małgorzata Wiśniewska, Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Kryzys i zaufanie w przemyśle spożywczym - wybrane refleksje
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Reflection on the food quality management systems
    ŹRÓDŁO: W: Quality management of selected products and processes = Zarządzanie jakością wybranych produktów i procesów / ed. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński
    ADRES WYDAWNICZY: Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, cop. 2012
    OPIS FIZYCZNY: S. 94-99
    ISBN: 978-83-7789-059-2
    ISBN: 978-83-7789-120-9
    UWAGI: Bibliogr. 14 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    23/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Zastosowanie metody 5S w nauce zawodu.
    ŹRÓDŁO: Gdyński Kwartalnik Oświatowy. - 2012, nr 1 (35), s. 77-82.
    p-ISSN: 1731-3821

    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Adres url:
    24/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Wiśniewska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Zastosowanie wybranych metod zarządzania jakością do oceny poziomu jakości usług gastronomicznych
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Applying selected quality management methods to assess the quality level of gastronomy services
    ŹRÓDŁO: W: Determinanty zarządzania jakością życia : usługi i żywność = Quality of life management determinants : the services and food / pod red. nauk. Tadeusza Sikory i Urszuli Balon
    ADRES WYDAWNICZY: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2012
    OPIS FIZYCZNY: S. 192-219
    ISBN: 978-83-929209-6-0
    UWAGI: Bibliogr. 36 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • jakość
  • usługi
  • gastronomia

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality
  • services
  • gastronomy

    25/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Metody pomiaru poziomu jakości usług placówek edukacyjnych
    ŹRÓDŁO: W: Uwarunkowania jakościowe / [red. Jolanta Łopatowska, Grzegorz Zieliński]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2013
    OPIS FIZYCZNY: S. [53]-62
    ISBN: 978-83-7348-517-4
    UWAGI: Bibliogr. 16 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    26/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Marzena Dunst.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Determinanty jakości usług hotelarskich w świetle metody Kano
    ŹRÓDŁO: W: Innowacyjne i jakościowe aspekty w zarządzaniu operacyjnym / [red. Anna Maria Lis, Grzegorz Zieliński]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2014
    OPIS FIZYCZNY: S. [181]-199
    ISBN: 978-83-7348-576-1
    UWAGI: Bibliogr. 34 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    27/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Determinanty jakości usług żywieniowych
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Determinants of catering quality services
    ŹRÓDŁO: W: Selected determinants of food products quality = Wybrane determinanty jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński
    ADRES WYDAWNICZY: Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego - Wydawnictwo, cop. 2014
    OPIS FIZYCZNY: S. 18-29
    ISBN: 978-83-7789-291-6
    UWAGI: Bibliogr. 24 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    28/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Paula Formella.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Ocena jakości usług żywieniowych outsourcingowanych przez placówkę opieki zdrowotnej
    ŹRÓDŁO: W: Wielowymiarowe aspekty doskonalenia podmiotów leczniczych / Małgorzata Dąbek [et al. ; red. nauk. Małgorzata Wiśniewska, Grzegorz Zieliński]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2014
    OPIS FIZYCZNY: S. [85]-95
    ISBN: 978-83-7348-565-5
    UWAGI: Bibliogr. 20 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    29/44
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Organic food in the aspect of food safety in Poland and in the European Union
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Żywność ekologiczna w aspekcie bezpieczeństwa żywności w Polsce i Unii Europejskiej
    ŹRÓDŁO: Economic and Environmental Studies. - 2014, Vol. 14, no. 3, s. [313]-327
    p-ISSN: 1642-2597
    e-ISSN: 2081-8319

    UWAGI: Bibliogr. 20 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • żywność ekologiczna
  • bezpieczeństwo żywności
  • rolnictwo ekologiczne

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • organic food
  • food safety
  • food safety system
  • sustainable agriculture

    Adres url:
    30/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Wiśniewska, Piotr Grudowski.
    TYTUŁ: Pomiar jakości usług edukacyjnych z wykorzystaniem metody Kano
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The measurement of quality of educational services with the use of Kano method
    ŹRÓDŁO: Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. - 2014, nr 354, s. 235-247
    p-ISSN: 1899-3192

    UWAGI: Bibliogr. 32 poz.
    UWAGI: Tyt. nru: Usługi 2014. Wybrane uwarunkowania rozwoju usług
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • jakość
  • usługi
  • edukacja

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality
  • services
  • education

    Adres url:
    DOI:
    31/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Lean in the opinion of the employees of production company
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2015, R. 13, nr 2, s. 73-82
    p-ISSN: 2084-5189

    UWAGI: Bibliogr. 24 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • lean
  • lean managemen
  • production company

    Adres url:
    32/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: The evaluation of the quality of educational services - an example of a Leonardo-Vetpro task
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2015, R. 13, nr 2, s. 63-72
    p-ISSN: 2084-5189

    UWAGI: Bibliogr. 16 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality
  • Servqual
  • educational services

    Adres url:
    33/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Wykorzystanie metody Servqual do badania jakości usług edukacyjnych na przykładzie szkoły ponadgimnazjalnej
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The use of servqual method for testing the quality of educational services at the example of secondary school
    ŹRÓDŁO: W: Wybrane aspekty zarządzania jakością usług = Selected aspects of service quality management / pod red. Joanny Dziadkowiec i Tadeusza Sikory
    ADRES WYDAWNICZY: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
    OPIS FIZYCZNY: S. 69-82
    ISBN: 978-83-942362-3-6
    UWAGI: Bibliogr. 22 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • jakość
  • edukacja
  • Servqual

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality
  • education
  • Servqual

    Adres url:
    34/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Determinanty oceny jakości kształcenia
    ŹRÓDŁO: W: Związki pomiędzy jakością i logistyką w społeczeństwie sieciowym / pod red. Elżbiety Skrzypek
    ADRES WYDAWNICZY: Lublin : Katedra Zarządzania Jakością i Wiedzą. Wydział Ekonomiczny. Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej, 2016
    OPIS FIZYCZNY: S. 177-188
    ISBN: 978-83-62785-14-8
    UWAGI: Bibliogr. w przypisach
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    35/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Jakość usług edukacyjnych uczelni wyższych w świetle badań własnych
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The quality of educational services based on the conducted research
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2016, R. 14, nr 2/2, s. 205-217
    p-ISSN: 2084-5189

    UWAGI: Bibliogr. 27 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • jakość
  • kształcenie
  • Servqual
  • CSI

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality
  • education
  • Servqual
  • CSI

    36/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Kamila Domżalska.
    TYTUŁ: Metoda luk w ocenie poziomu jakości usług kosmetycznych
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Method gaps in the assessment of the level of quality cosmetic services
    ŹRÓDŁO: Research on Enterprise in Modern Economy Theory and Practice = Przedsiębiorstwo we Współczesnej Gospodarce Teoria i Praktyka. - 2016, no. 2 (17), s. 65-81
    p-ISSN: 2084-6495

    UWAGI: Bibliogr. 41 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • Servqual
  • usługi kosmetyczne
  • jakość

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Servqual
  • cosmetic service
  • quality

    Adres url:
    DOI:
    37/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Wiśniewska.
    TYTUŁ: Obrona żywności w obszarze szkolnego żywienia zbiorowego. Diagnoza i kierunki doskonalenia
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Food defense in the area of collective nutrition. Diagnosis and directions of improvement
    ŹRÓDŁO: Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni. - 2016, nr 93, s. 167-173
    p-ISSN: 1644-1818
    e-ISSN: 2451-2486

    UWAGI: Bibliogr. 7 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • obrona żywności
  • terroryzm żywnościowy
  • szkoła
  • żywienie zbiorowe

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food defense
  • food terrorism
  • school
  • collective nutrition

    Adres url:
    38/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Percepcja jakości i bezpieczeństwa żywnościowego w opinii klienta wewnętrznego sektora usług gastronomicznych
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The perception of quality and food safety in the opinion of internal customer of the food services sector
    ŹRÓDŁO: Marketing i Rynek. - 2016, R. 23, nr 7, s. 521-538
    p-ISSN: 1231-7853

    UWAGI: Bibliogr. 31 poz.
    UWAGI: Artykuł na płycie CD
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • jakość
  • bezpieczeństwo żywności
  • klient wewnętrzny
  • usługi gastronomicznej

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality
  • food safety
  • internal client
  • catering services

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    39/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Wykorzystanie metody CSI do określenia poziomu jakości na przykładzie usług gastronomicznych
    ŹRÓDŁO: W: Praktyczne aspekty zarządzania procesami w sektorze publicznym i prywatnym / red. nauk. Marek Kunasz, Ewa Mazur-Wierzbicka
    ADRES WYDAWNICZY: Szczecin : Volumina.pl Daniel Krzanowski, 2016
    SERIA: Zarządzanie Procesami w Teorii i Praktyce, nr 3
    OPIS FIZYCZNY: S. 127-137
    ISBN: 978-83-7867-348-4
    UWAGI: Bibliogr. s. 137-146.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • jakość
  • zarządzanie jakością
  • zarządzanie procesami
  • orientacja na klienta

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality
  • quality management
  • process management
  • customer orientation

    40/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Postrzeganie znaczenia kryteriów systemu bezpieczeństwa żywności przez pracowników placówek gastronomicznych
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The perception of the importance of food safety system criteria by the employees of food service facilities
    ŹRÓDŁO: W: Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / pod red. nauk. Tadeusza Sikory
    ADRES WYDAWNICZY: Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017
    OPIS FIZYCZNY: S. 417-430
    ISBN: 978-83-942362-7-4
    UWAGI: Bibliogr. 14 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • GMP
  • GHP
  • HACCP
  • zakład żywienia zbiorowego

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • GMP
  • GHP
  • HACCP
  • catering facility

    Adres url:
    41/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Świadomość konsumenta w aspekcie bezpieczeństwa żywności
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The consumer awareness in the aspect of food safety
    ŹRÓDŁO: Marketing i Rynek. - 2017, R. 24, nr 7, s. 451-467
    p-ISSN: 1231-7853

    UWAGI: Bibliogr. 40 poz.
    UWAGI: Artykuł na płycie CD
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • świadomość konsumenta
  • zapewnienie bezpieczeństwa żywnościowego
  • HACCP
  • zagrożenie

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • consumer awareness
  • ensuring the food safety
  • HACCP
  • food related hazard

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    42/44
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: The improvement of the company's environmental performance through the application of Green Lean/Lean and Green approach
    ADRES WYDAWNICZY: Toruń : Institute of Economic Research : Polish Economic Society Branch, 2017
    OPIS FIZYCZNY: 8 s.
    SERIA: Institute of Economic Research Working Papers, no. 127
    UWAGI: Bibliogr. 16 poz.
    Tytuł-nazwa konferencji: 9th International conference on apllied economics contemporary issues in economy
    Miejsce konferencji: Toruń
    Kraj: PL
    Od dnia: 2017.06.22
    Do dnia: 2017.06.23
    Typ publikacji: PXE
    Język publikacji: ENG
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Lean Management
  • Green Lean
  • Lean and Green
  • environment

    Adres url:
    43/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Weronika Sikora.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Wykorzystanie metod i narzędzi Lean Management w praktyce
    ŹRÓDŁO: W: Nowa jakość a zadowolenie interesariuszy : monografia / pod red. Elżbiety Skrzypek, Agnieszki Piaseckiej, Sylwii Sagan
    ADRES WYDAWNICZY: Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej, Wydział Ekonomiczny, Katedra Zarządzania Jakością i Wiedzą, 2017
    OPIS FIZYCZNY: S. 77-89
    ISBN: 978-83-62785-26-1
    UWAGI: Bibliogr. w przypisach
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    44/44
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Anna Kurkowska.
    TYTUŁ: Zastosowanie narzędzi Lean w administracji
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Lean tools in administration
    ŹRÓDŁO: Studia Informatica Pomerania. - 2017, nr 1 (43), s. 71-81
    p-ISSN: 2451-0424
    e-ISSN: 2300-410X

    UWAGI: Bibliogr. 21 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Kaizen
  • Lean Management
  • Lean Toolbox

    Adres url:
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego