logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: ROSE MARTIN
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
AUTORZY: Martin Rose, Jerzy Falandysz.
TYTUŁ: Emerging POPs : a Special Session at "Dioxin 2008" in Birmingham
TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Trwałe zanieczyszczenia organiczne (POPs) pojawiające się w środowisku przyrodniczym : Sesja Specjalna podczas konferencji "Dioxin 2008" w Birmingham
ŹRÓDŁO: Roczniki Państwowego Zakładu Higieny. - 2008, T. 59, nr 4, s. 473-481 [wersja ang.], s. 483-492 [wersja pol.]
p-ISSN: 0035-7715

UWAGI: Bibliogr. 21 poz.
Typ publikacji: PAC
Język publikacji: ENG, POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Słowa kluczowe w j. pol.:
  • biocydy
  • dioksyny
  • piżma syntetyczne
  • substancje dioksynopodobne
  • środowisko przyrodnicze
  • uniepalniacze bromoorganiczne i chloroorganiczne
  • związki perfluorowane
  • żywność

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • biocides
  • brominated and chlorinated flame-retardants
  • environment
  • dioxins
  • dioxin-like compounds
  • food
  • perfluorinated compounds
  • synthetic musk
  • Persistent Organic Pollutants

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    2/5
    AUTORZY: Jerzy Falandysz, Martin Rose, Alwyn R. Fernandes.
    TYTUŁ: Mixed poly-brominated/chlorinated biphenyls (PXBs) : widespread food and environmental contaminants.
    ŹRÓDŁO: Environment International. - 2012, Vol. 44, iss. 1, s. 118-127.
    p-ISSN: 0160-4120

    UWAGI: Bibliogr. 58 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 6.248
    Punktacja MNiSW: 45.000
    5-letni Impact Factor ISI: 6.122
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • dioxins
  • dioxin-like compounds
  • PXBs
  • non-ortho PXBs
  • mono-ortho PXBs

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    3/5
    AUTORZY: Martin van den Berg, Michael S. Denison, Linda S. Birnbaum, Michael J. DeVito, Heidelore Fiedler, Jerzy Falandysz, Martin Rose, Dieter Schrenk, Stephen Safe, Chiharu Tohyama, Angelika Tritscher, Mats Tysklind, Richard E. Peterson.
    TYTUŁ: Polybrominated dibenzo-p-dioxins, dibenzofurans, and biphenyls : inclusion in the toxicity equivalency factor concept for dioxin-like compounds
    ŹRÓDŁO: Toxicological Sciences. - 2013, Vol. 133, iss. 2, s. 197-208
    p-ISSN: 1096-6080

    UWAGI: Bibliogr. 97 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 4.478
    Punktacja MNiSW: 40.000
    5-letni Impact Factor ISI: 4.855
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
    4/5
    AUTORZY: Jerzy Falandysz, Alwyn Fernandes, Ewa Gregoraszczuk, Martin Rose.
    TYTUŁ: The toxicological effects of halogenated naphthalenes : a review of aryl hydrocarbon receptor-mediated (dioxin-like) relative potency factors
    ŹRÓDŁO: Journal of Environmental Science and Health. Part C, Environmental Carcinogenesis & Ecotoxicology Reviews. - 2014, Vol. 32, no. 3, s. 239-272
    p-ISSN: 1059-0501

    UWAGI: Bibliogr. 115 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 3.560
    Punktacja MNiSW: 45.000
    5-letni Impact Factor ISI: 4.935
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • dioxin-like compounds
  • dioxin-like toxicity
  • Persistent Organic Pollutants (POPs)
  • polychlorinated naphthalenes
  • polybrominated naphthalenes
  • mixed brominated/chlorinated naphthalenes

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
    5/5
    AUTORZY: Alwyn Fernandes, Martin Rose, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ: Polychlorinated naphthalenes (PCNs) in food and humans
    ŹRÓDŁO: Environment International. - 2017, Vol. 104, s. 1-13
    p-ISSN: 0160-4120
    e-ISSN: 1873-6750

    UWAGI: Bibliogr. 110 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 7.088
    Punktacja MNiSW: 45.000
    5-letni Impact Factor ISI: 7.729
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • congener-specific
  • dietary exposure
  • fish
  • relative potencies
  • toxic equivalence

    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science
  • Medline
  • Scopus

    Adres url:
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego