logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: STEFAŃSKA ALEKSANDRA CHEM
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
AUTORZY: Dominika Mielewska, Aleksandra Stefańska, Justyna Wenta, Michalina Mazur, Leszek Bielawski, Dorota Danisiewicz, Anna Dryżałowska, Jerzy Falandysz.
TYTUŁ: Rtęć w trzech gatunkach grzyba maślak z niektórych miejsc w Polsce
TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Mercury in three species of Suillus mushroom from some sites in Poland
ŹRÓDŁO: Roczniki Państwowego Zakładu Higieny. - 2008, T. 59, nr 2, s. 147-153
p-ISSN: 0035-7715

UWAGI: Bibliogr. 26 poz.
Typ publikacji: PAC
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Słowa kluczowe w j. pol.:
  • gleba
  • grzyby
  • metale
  • środowisko przyrodnicze
  • żywność

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • environment
  • food
  • metals
  • mushrooms
  • soil
  • wild food

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    2/4
    AUTORZY: Justyna Czupryniak, Aleksandra Stefańska, Paweł Niedziałkowski, Tadeusz Ossowski.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Badanie właściwości elektrochemicznych i spektroskopowych łańcuchów peptydowych z ugrupowaniem chromoforowym
    ŹRÓDŁO: W: Nauka i przemysł : metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości : praca zbiorowa / pod red. Zbigniewa Hubickiego
    ADRES WYDAWNICZY: Lublin : Uniwersytet Marii Skłodowskiej-Curie. Wydział Chemii, 2009
    OPIS FIZYCZNY: S. 173-177
    ISBN: 978-83-227-2934-2
    UWAGI: Bibliogr. 9 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    3/4
    AUTORZY: Krzysztof Chudzyński, Jerzy Falandysz, Aleksandra Stefańska, Łukasz Zegarowski, Leszek Bielawski.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Bioaccumulation of mercury in Slippery Jack (Suillus luteus) mushroom
    ŹRÓDŁO: W: 3rd International IUPAC Symposium on Trace Elements in Food. Istituto Superiore di Sanità Rome, Italy, April 1-3, 2009 : abstract book / ed. by Francesco Cubadda [et al.]
    ADRES WYDAWNICZY: Rome : Istituto Superiore di Sanità, 2009
    SERIA: ISTISAN Congressi, 0393-5620, C2
    OPIS FIZYCZNY: S. 99, W47
    Typ publikacji: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Adres url:
    4/4
    AUTORZY: Krzysztof Chudzyński, Grażyna Jarzyńska, Aleksandra Stefańska, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ: Mercury content and bio-concentration potential of Slippery Jack, Suillus luteus, mushroom
    ŹRÓDŁO: Food Chemistry. - 2011, Vol. 125, iss. 3, s. 986-990
    p-ISSN: 0308-8146

    UWAGI: Bibliogr. 34 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 3.655
    Punktacja MNiSW: 45.000
    5-letni Impact Factor ISI: 4.268
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • mercury
  • bio-concentration
  • mushrooms
  • forest
  • soil
  • wild food

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego