logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA MAŁGORZATA
Liczba odnalezionych rekordów: 41



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/41
AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Environmental management in Germany
TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Zarządzanie środowiskowe w Niemczech
ŹRÓDŁO: W: Contemporary issues in economy : international conference, 20-21 November 2009, Toruń, Poland / ed. by Adam P. Balcerzak, Jerzy Boehlke, Elżbieta Rogalska
ADRES WYDAWNICZY: Toruń : Polskie Towarzystwo Ekonomiczne. Oddział : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, [2009]
OPIS FIZYCZNY: S. 228-229
ISBN: 978-83-62049-00-4
ISBN: 978-83-231-2424-5
UWAGI: Bibliogr. 34 poz.
UWAGI: Streszcz. ang., pol., pełny tekst na CD
Typ publikacji: PMR
Język publikacji: ENG, POL
Słowa kluczowe w j. pol.:
  • zarządzanie środowiskowe
  • systemy zarządzania środowiskowego
  • ISO 14001
  • EMAS
  • Niemcy

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • environmental management
  • environmental management systems
  • ISO 14001
  • EMAS
  • Germany

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    2/41
    AUTORZY: Małgorzata Wiśniewska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: EQFD - environmental quality function deployment
    ŹRÓDŁO: W: Inżynieria jakości w przedsiębiorstwach produkcyjnych, usługowych i sektorze publicznym : praca zbiorowa / pod red. P. Grudowskiego [et al.]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Katedra Technologii Maszyn i Automatyzacji Produkcji. Wydział Mechaniczny Politechniki Gdańskiej, 2009
    OPIS FIZYCZNY: S. 271-275
    ISBN: 978-83-88579-37-0
    UWAGI: Bibliogr. 26 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • EQFD
  • quality
  • environment

    3/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Zarządzanie środowiskowe w czasach kryzysu
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Environmental management during global economic crisis
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2009, 3/2, s. [321]-330
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 37 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Przedsiębiorstwo w warunkach kryzysu
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    4/41
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Bezpieczeństwo żywności w Polsce i UE
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Food safety in Poland and in the EU
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2010, 2/1, s. [19]-27
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 19 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Jakość i bezpieczeństwo produktu oraz ochrona środowiska w sektorze rolno-spożywczym
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    5/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Determinanty socjologiczne w ocenie jakości życia
    ŹRÓDŁO: W: Metodyczne aspekty modelowania i projektowania systemów gospodarczych : jakość, ryzyko, aplikacje / Jarosław Badurek [et al.]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2010
    OPIS FIZYCZNY: S. [121]-136
    ISBN: 978-83-7348-330-9
    UWAGI: Bibliogr. 6 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality of life
  • social determinants in the quality of life

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    6/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Ekologiczny Lean jako metoda doskonalenia działalności środowiskowej przedsiębiorstwa
    ŹRÓDŁO: W: Zrównoważony rozwój na poziomie lokalnym i regionalnym : teoria i praktyka / pod red. Małgorzaty Burchard-Dziubińskiej, Agnieszki Rzeńcy
    ADRES WYDAWNICZY: Łódź : Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2010
    OPIS FIZYCZNY: S. [291]-315
    ISBN: 978-83-7525-510-2
    UWAGI: Bibliogr. 35 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Green Lean
  • Lean Management
  • environmental performance of the company

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    7/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Environmental management in Germany
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Zarządzanie środowiskowe w Niemczech
    ŹRÓDŁO: Equilibrium. - 2010, nr 2 (5), s. [153]-164
    p-ISSN: 1689-765X

    UWAGI: Bibliogr. 35 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • zarządzanie środowiskowe
  • systemy zarządzania środowiskowego
  • ISO 14001
  • EMAS
  • Niemcy

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • environmental management
  • environmental management systems
  • ISO 14001
  • EMAS
  • Germany

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    8/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński.
    TYTUŁ: Identyfikacja oczekiwań pracowników jako element zarządzania jakością w zwiększaniu konkurencyjności podmiotów gospodarczych
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The identification of employees' expectations, as a part of quality management in organization's improvement
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2010, 4/1, s. [63]-72
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 8 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Stymulowanie wzrostu konkurencyjności gospodarki w okresie wychodzenia z kryzysu
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    9/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Kaizen - metoda zwiększenia produktywności przedsiębiorstwa
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Kaizen - method to increase the company's productivity
    ŹRÓDŁO: W: Zarządzanie jakością, doskonalenie organizacji, t. 1 / pod red. Tadeusza Sikory
    ADRES WYDAWNICZY: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2010
    OPIS FIZYCZNY: S. 603-613
    ISBN: 978-83-929209-4-6
    UWAGI: Bibliogr. 24 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • Kaizen
  • produktywność
  • ciągłe doskonalenie
  • przedsiębiorstwo

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Kaizen
  • productivity
  • continuous improvement
  • company

    10/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński.
    TYTUŁ: Kryteria wyboru dostawców w doskonaleniu jakości relacji na przykładzie branży spożywczej województwa pomorskiego
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The determinants of the suppliers' selection in the relations' quality improvement on the example of food sector in pomorskie voivodeship
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2010, 2/1, s. [139]-146
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 5 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Jakość i bezpieczeństwo produktu oraz ochrona środowiska w sektorze rolno-spożywczym
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    11/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Wybrane japońskie techniki doskonalenia jakości w proekologicznym zarządzaniu przedsiębiorstwem
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Selected Japanese techniques of continuous improvement of quality in a company's environmental management
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2010, 2/2, s. [131]-140
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 23 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Doskonalenie produktu i przedsiębiorstwa na tle problemów towaroznawczych
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    12/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński.
    TYTUŁ: Czynniki satysfakcji młodych pracowników z zatrudnienia czasowego
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The satisfaction determinants' of young employees from seasonal job
    ŹRÓDŁO: Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 2011, 4/6, s. [377]-387
    p-ISSN: 1732-1565

    UWAGI: Bibliogr. 6 poz.
    UWAGI: Tyt. tomu: Zarządzanie wartością przedsiębiorstw
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • satisfaction determinants' of young employees
  • seasonal job

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    13/41
    TYTUŁ: Jakość i produktywność w doskonaleniu podmiotów gospodarczych / aut. Piotr Grudowski [et al.] ; red. Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011
    OPIS FIZYCZNY: 161 s., [1], il., 25 cm
    ISBN: 978-83-7348-348-4
    Typ publikacji: PEK
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    14/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Metodyka oceny poziomu jakości życia w obszarze społecznym na przykładzie województwa pomorskiego
    ŹRÓDŁO: W: Wybrane aspekty doskonalenia organizacji, wyrobów i usług / red. Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011
    OPIS FIZYCZNY: S. [55]-74
    ISBN: 978-83-7348-349-1
    UWAGI: Bibliogr. 9 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    15/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Możliwości doskonalenia w zarządzaniu jakościowym i środowiskowym w podmiotach gospodarczych
    ŹRÓDŁO: W: Wybrane aspekty doskonalenia procesów i zmian w zarządzaniu operacyjnym / Beata Ferenc [et al.]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011
    OPIS FIZYCZNY: S. [7]-26
    ISBN: 978-83-7348-396-5
    UWAGI: Bibliogr. 26 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality management
  • environmental management
  • quality
  • environment
  • company

    16/41
    TYTUŁ: Wybrane aspekty doskonalenia organizacji, wyrobów i usług / aut. Marcin Bojarowski [et al.] ; red. Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011
    OPIS FIZYCZNY: 165, [1] s., il., 25 cm
    ISBN: 978-83-7348-349-1
    Typ publikacji: PEK
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    17/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Wykorzystanie metody Lean w doskonaleniu jakości usług medycznych.
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The application of Lean method in improving the quality of medical services.
    ŹRÓDŁO: Studia i Materiały Polskiego Stowarzyszenia Zarządzania Wiedzą. - 2011, nr 55, s. 228-238.
    p-ISSN: 1732-324X

    UWAGI: Bibliogr. 24 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • Lean
  • Lean Management
  • lean w usługach medycznych
  • identyfikacja i eliminacja strat w usługach medycznych
  • japońskie techniki doskonalenia jakości

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Lean
  • Lean Management
  • lean in medical services
  • identification and elimination of waste in medical services
  • Japanese techniques of quality improvement

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    18/41
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Zarządzanie środowiskowe jako droga do doskonalenia działalności proekologicznej na przykładzie wybranych przedsiębiorstw ze Szwecji
    ŹRÓDŁO: W: Wybrane aspekty doskonalenia procesów i zmian w zarządzaniu operacyjnym / Beata Ferenc [et al.]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011
    OPIS FIZYCZNY: S. [27]-41
    ISBN: 978-83-7348-396-5
    UWAGI: Bibliogr. 46 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • environmental management
  • Sweden
  • ISO 14001
  • EMAS

    19/41
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Zastosowanie analizy ryzyka w jednostkach samorządu terytorialnego
    ŹRÓDŁO: W: Wybrane aspekty doskonalenia procesów i zmian w zarządzaniu operacyjnym / Beata Ferenc [et al.]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011
    OPIS FIZYCZNY: S. [42]-61
    ISBN: 978-83-7348-396-5
    UWAGI: Bibliogr. 14 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • risk
  • analysis of risk management process
  • local government

    20/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński.
    TYTUŁ: Czynniki wpływające na bezpieczeństwo zatrudnienia z perspektywy kobiet.
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Employment safety criteria in women perspective.
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2012, R. 10, nr 4, cz. 1, s. [69]-80.
    p-ISSN: 2084-5189

    UWAGI: Bibliogr. 8 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • satysfakcja
  • bezpieczeństwo
  • zatrudnienie
  • jakość

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • satisfaction
  • employment
  • safety
  • quality

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    21/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Marcin Janków.
    TYTUŁ: Implementation of Green Lean
    ŹRÓDŁO: International Journal of Arts and Sciences, [dokument elektroniczny]. - 2012, Vol. 5, no. 1, s. 155-162
    TRYB DOSTĘPU: Płyta CD
    p-ISSN: 1944-6934

    UWAGI: Bibliogr. 15 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 8.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Lean and Green
  • Lean
  • Green business

    22/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Konsument wobec zagrożeń bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Consumer and food related risks in the area of food safety in the European Union
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2012, R. 10, nr 3, cz. 2, s. [84]-93
    p-ISSN: 2084-5189

    UWAGI: Bibliogr. 7 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • bezpieczeństwo żywności
  • jakość żywności
  • konsument
  • Unia Europejska

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food safety
  • food quality
  • consumer
  • European Union

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    23/41
    AUTORZY: Grzegorz Zieliński, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Obszary projakościowe i prośrodowiskowe podlegające doskonaleniu w usługach gastronomicznych
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Quality and environmental management areas which could be continuously improved in catering industry
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2012, R. 10, nr 3, cz. 1, s. [305]-317
    p-ISSN: 2084-5189

    UWAGI: Bibliogr. 8 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • zarządzanie jakością
  • zarządzanie środowiskowe
  • usługi gastronomiczne
  • ciągłe doskonalenie

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality management
  • environmental management
  • catering industry

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    24/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński.
    TYTUŁ: Zielone linie jako doskonalenie jakości usług gastronomicznych z uwzględnieniem orientacji na klienta
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Green lines as a way to improve the quality of food services in terms of customer orientation
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2012, R. 10, nr 3, cz. 3, s. [1]-12
    p-ISSN: 2084-5189

    UWAGI: Bibliogr. 17 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • żywność ekologiczna
  • doskonalenie jakości usług gastronomicznych
  • orientacja na klienta

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • organic food
  • customer
  • quality improvement of food services
  • customer orientation

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    25/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Interdyscyplinarny projekt integracji środowisk oraz wymiany wiedzy w obszarach produkcji, jakości oraz zarządzania środowiskowego
    ŹRÓDŁO: W: Koncepcje, metody i narzędzia wspomagające zarządzanie operacyjne : wybrane zagadnienia / Aleksandra Bojarowska [et al. ; red. Grzegorz Zieliński, Małgorzata Szymańska-Brałkowska]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2013
    OPIS FIZYCZNY: S. [117]-129
    ISBN: 978-83-7348-519-8
    UWAGI: Bibliogr. 12 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • project management
  • production
  • quality management
  • environmental management

    26/41
    TYTUŁ: Koncepcje, metody i narzędzia wspomagające zarządzanie operacyjne : wybrane zagadnienia / Aleksandra Bojarowska [et al. ; red. Grzegorz Zieliński, Małgorzata Szymańska-Brałkowska]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2013
    OPIS FIZYCZNY: 150 s., il., 25 cm
    ISBN: 978-83-7348-519-8
    UWAGI: Bibliogr. przy rozdz.
    Typ publikacji: PEK
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • operations management
  • quality management

    27/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Korzyści ekonomiczne i ekologiczne podejścia Green Lean na przykładzie wybranych przedsiębiorstw produkcyjnych
    ŹRÓDŁO: W: Systemy, procesy, narzędzia / Barbara Chomątowska [et al. ; red. Ludmiła Zawadzka, Grzegorz Zieliński]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2013
    OPIS FIZYCZNY: S. [113]-122
    ISBN: 978-83-7348-516-7
    UWAGI: Bibliogr. 15 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Green Lean
  • Lean Management
  • environmental management
  • quality management

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    28/41
    TYTUŁ: Wielowymiarowe aspekty doskonalenia jakości usług turystycznych / Patrycja Bartsch [et al. ; red. Grzegorz Zieliński, Małgorzata Szymańska-Brałkowska]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2013
    OPIS FIZYCZNY: 102 s., il., 25 cm
    ISBN: 978-83-7348-521-1
    UWAGI: Bibliogr. przy rozdz.
    Typ publikacji: PEK
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality of tourist services
  • quality improvement
  • quality in services
  • quality management

    29/41
    TYTUŁ: Wielowymiarowe ujęcie działań projakościowych w usługach i wytwarzaniu / Eliza Bagińska [et al. ; red. Grzegorz Zieliński, Małgorzata Szymańska-Brałkowska]
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2013
    OPIS FIZYCZNY: 157, [1] s., il., 25 cm
    ISBN: 978-83-7348-520-4
    UWAGI: Bibliogr. przy rozdz.
    Typ publikacji: PEK
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality management
  • quality improvement
  • quality in services
  • quality in production

    30/41
    AUTORZY: Małgorzata Wiśniewska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński.
    TYTUŁ: Determinanty jakości usług edukacyjnych
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The determinants of the quality of educational services
    ŹRÓDŁO: Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. - 2014, nr 354, s. [271]-280
    p-ISSN: 1899-3192

    UWAGI: Bibliogr. 18 poz.
    UWAGI: Tyt. nru: Usługi 2014. Wybrane uwarunkowania rozwoju usług
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • jakość
  • usługi edukacyjne
  • doskonalenie

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality
  • educational services
  • improvement

    Adres url:
    DOI:
    31/41
    AUTORZY: Grzegorz Zieliński, Piotr Grudowski, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Oczekiwania interesariuszy usług edukacyjnych w ujęciu relacyjnym
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Expectations of educational services stakeholders in terms of relations of one with another
    ŹRÓDŁO: Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. - 2014, nr 353, s. [175]-183
    p-ISSN: 1899-3192

    UWAGI: Bibliogr. 11 poz.
    UWAGI: Tyt. nru: Usługi 2014. Sektor usług - uwarunkowania i tendencje rozwoju
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • jakość
  • usługi edukacyjne
  • doskonalenie

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality
  • educational services
  • improvement

    Adres url:
    DOI:
    32/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Organic food in the aspect of food safety in Poland and in the European Union
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Żywność ekologiczna w aspekcie bezpieczeństwa żywności w Polsce i Unii Europejskiej
    ŹRÓDŁO: Economic and Environmental Studies. - 2014, Vol. 14, no. 3, s. [313]-327
    p-ISSN: 1642-2597
    e-ISSN: 2081-8319

    UWAGI: Bibliogr. 20 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • żywność ekologiczna
  • bezpieczeństwo żywności
  • rolnictwo ekologiczne

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • organic food
  • food safety
  • food safety system
  • sustainable agriculture

    Adres url:
    33/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Grzegorz Zieliński.
    TYTUŁ: Green Lean in Services
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2015, R. 13, nr 2, s. 83-91
    p-ISSN: 2084-5189

    UWAGI: Bibliogr. 6 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Green Lean
  • green wastes
  • service companies

    Adres url:
    34/41
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Lean in the opinion of the employees of production company
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2015, R. 13, nr 2, s. 73-82
    p-ISSN: 2084-5189

    UWAGI: Bibliogr. 24 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Lean
  • lean managemen
  • production company

    Adres url:
    35/41
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Determinanty oceny jakości kształcenia
    ŹRÓDŁO: W: Związki pomiędzy jakością i logistyką w społeczeństwie sieciowym / pod red. Elżbiety Skrzypek
    ADRES WYDAWNICZY: Lublin : Katedra Zarządzania Jakością i Wiedzą. Wydział Ekonomiczny. Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej, 2016
    OPIS FIZYCZNY: S. 177-188
    ISBN: 978-83-62785-14-8
    UWAGI: Bibliogr. w przypisach
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    36/41
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Świadomość konsumenta w aspekcie bezpieczeństwa żywności
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The consumer awareness in the aspect of food safety
    ŹRÓDŁO: Marketing i Rynek. - 2017, R. 24, nr 7, s. 451-467
    p-ISSN: 1231-7853

    UWAGI: Bibliogr. 40 poz.
    UWAGI: Artykuł na płycie CD
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • świadomość konsumenta
  • zapewnienie bezpieczeństwa żywnościowego
  • HACCP
  • zagrożenie

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • consumer awareness
  • ensuring the food safety
  • HACCP
  • food related hazard

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    37/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: The improvement of the company's environmental performance through the application of Green Lean/Lean and Green approach
    ADRES WYDAWNICZY: Toruń : Institute of Economic Research : Polish Economic Society Branch, 2017
    OPIS FIZYCZNY: 8 s.
    SERIA: Institute of Economic Research Working Papers, no. 127
    UWAGI: Bibliogr. 16 poz.
    Tytuł-nazwa konferencji: 9th International conference on apllied economics contemporary issues in economy
    Miejsce konferencji: Toruń
    Kraj: PL
    Od dnia: 2017.06.22
    Do dnia: 2017.06.23
    Typ publikacji: PXE
    Język publikacji: ENG
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Lean Management
  • Green Lean
  • Lean and Green
  • environment

    Adres url:
    38/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Improving company's environmental performance through Green Lean approach
    ŹRÓDŁO: Ekonomia i Prawo. - 2018, T. 17, nr 4, s. 433-442
    p-ISSN: 1898-2255

    UWAGI: Bibliogr. 17 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Adres url:
    DOI:
    39/41
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Marnotrawstwo żywności w zakładach żywienia zbiorowego
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Food waste in catering facility
    ŹRÓDŁO: Marketing i Rynek. - 2018, R. 25, nr 9, s. 594-607
    p-ISSN: 1231-7853

    UWAGI: Bibliogr. 25 poz.
    UWAGI: Artykuł na płycie CD
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • marnotrawstwo żywności
  • gastronomia
  • zakłady żywienia zbiorowego

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food waste
  • gastronomy
  • catering facility

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    40/41
    AUTORZY: Ewa Malinowska, Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Marcelina Zawojek.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Wpływ stanu bezpieczeństwa i higieny pracy na poziom satysfakcji klienta
    ŹRÓDŁO: W: Zarządzanie organizacją w warunkach różnorodności: monografia / pod red. Elżbiety Srzypek
    ADRES WYDAWNICZY: Lublin : Katedra Zarządzania Jakością i Wiedzą, Wydział Ekonomiczny, Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej, 2018
    OPIS FIZYCZNY: S. 145-160
    ISBN: 978-83-62785-31-5
    UWAGI: Bibliogr. w przypisach
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    41/41
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Zielone marnotrawstwo w podejściu Green Lean na wybranych przykładach
    ŹRÓDŁO: Marketing i Rynek. - 2018, R. 25, nr 11, s. 472-481
    p-ISSN: 1231-7853

    UWAGI: Bibliogr. 31 poz.
    UWAGI: Artykuł na płycie CD
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 9.000
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego