logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: BIO-CONCENTRATION
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
AUTORZY: Krzysztof Chudzyński, Grażyna Jarzyńska, Aleksandra Stefańska, Jerzy Falandysz.
TYTUŁ: Mercury content and bio-concentration potential of Slippery Jack, Suillus luteus, mushroom
ŹRÓDŁO: Food Chemistry. - 2011, Vol. 125, iss. 3, s. 986-990
p-ISSN: 0308-8146

UWAGI: Bibliogr. 34 poz.
Typ publikacji: ZAC
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 3.655
Punktacja MNiSW: 45.000
5-letni Impact Factor ISI: 4.268
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • mercury
  • bio-concentration
  • mushrooms
  • forest
  • soil
  • wild food

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    2/2
    AUTORZY: Magdalena Gucia, Grażyna Jarzyńska, Edyta Kułdo, Anna K. Kojta, Daria Wydmańska, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Trace elements bio-concentration potential by Parasol Mushroom (Macrolepiota procera) in rural forested area
    ŹRÓDŁO: W: 11th International Conference on the Biogeochemistry of Trace Elements, Florence, Italy, July 3-7, 2011 : conference proceedings, pt. 1
    OPIS FIZYCZNY: S. 305-306
    UWAGI: Bibliogr. 4 poz.
    Typ publikacji: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • bio-concentration
  • food
  • forest
  • fungi
  • heavy metals
  • soil
  • wild food

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego