logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: BODY CONDITION
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
AUTORZY: Dariusz Jakubas, Katarzyna Wojczulanis-Jakubas, Anna Kośmicka.
TYTUŁ: Factors affecting leucocyte profiles in the little auk, a small Arctic seabird
ŹRÓDŁO: Journal of Ornithology. - 2015, Vol. 156, no. 1, s. 101-111
p-ISSN: 0021-8375
e-ISSN: 2193-7206

UWAGI: Bibliogr. 66 poz.
Typ publikacji: ZAC
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.419
Punktacja MNiSW: 40.000
5-letni Impact Factor ISI: 1.654
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • leucocyte profiles
  • H/L ratio
  • body condition
  • stress level
  • Little Auk

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    2/3
    AUTORZY: Katarzyna Wojczulanis-Jakubas, Dariusz Jakubas, Anna Kośmicka.
    TYTUŁ: Body mass and physiological variables of incubating males and females in the European Storm Petrel (Hydrobates p. pelagicus)
    ŹRÓDŁO: Wilson Journal of Ornithology. - 2016, Vol. 128, no. 3, s. 487-493
    p-ISSN: 1559-4491
    e-ISSN: 1938-5447

    UWAGI: Bibliogr. 41 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.647
    Punktacja MNiSW: 20.000
    5-letni Impact Factor ISI: 0.696
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • body condition
  • Procellariiformes
  • reproductive investments
  • seabirds
  • sex differences

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
    3/3
    AUTORZY: Anna J. Pawelec, Mariusz R. Sapota, Michał Skóra.
    TYTUŁ: Is the body condition of the three-spined stickleback (Gasterosteus aculeatus) determined by the type of food consumed?
    ŹRÓDŁO: Oceanological and Hydrobiological Studies. - 2016, Vol. 45, no. 4, s. 588-599
    p-ISSN: 1730-413X
    e-ISSN: 1897-3191

    UWAGI: Bibliogr. 58 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.544
    Punktacja MNiSW: 15.000
    5-letni Impact Factor ISI: 0.778
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • fish
  • Baltic Sea
  • Gulf of Gdańsk
  • food
  • body condition

    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego