logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: EDIBLE FUNGI
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
AUTORZY: Jerzy Falandysz, T. Kunito, R. Kubota, Leszek Bielawski, Aneta Frankowska, Justyna J. Falandysz, S. Tanabe.
TYTUŁ: Multivariate characterization of elements accumulated in King Bolete Boletus edulis mushroom at lowland and high mountain regions
ŹRÓDŁO: Journal of Environmental Science and Health. Part A, Toxic/Hazardous Substances & Environmental Engineering. - 2008, Vol. 43, no. 14, s. 1692-1699
p-ISSN: 1093-4529

UWAGI: Bibliogr. 41 poz.
Typ publikacji: ZAC
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.002
Punktacja MNiSW: 15.000
5-letni Impact Factor ISI: 0.990
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • edible fungi
  • food
  • food composition
  • heavy metals
  • metallic elements
  • metalloids
  • mushroom
  • nutrition
  • wild foods

    Inne bazy podające opis:
  • Medline
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    2/7
    AUTORZY: Aneta Mazur, Małgorzata Drewnowska, Anna K. Kojta, Grażyna Jarzyńska, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Mercury bioaccumulation potential of dark Honey Mushroom (Armillaria ostoyae) fruiting bodies and toxicological risk
    ŹRÓDŁO: W: 11th International Conference on the Biogeochemistry of Trace Elements, Florence, Italy, July 3-7, 2011 : conference proceedings, pt. 1
    OPIS FIZYCZNY: S. 489-490
    UWAGI: Bibliogr. 8 poz.
    Typ publikacji: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • BCF
  • edible fungi
  • food composition
  • heavy metals
  • mercury
  • mushrooms

    3/7
    AUTORZY: Anna K. Kojta, Katarzyna Bawor, Grażyna Jarzyńska, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Mineral composition and heavy metals accumulation capacity of Bay Bolete's (Xerocomus badius) fruiting bodies collected near a former gold and copper mining area
    ŹRÓDŁO: W: 11th International Conference on the Biogeochemistry of Trace Elements, Florence, Italy, July 3-7, 2011 : conference proceedings, pt. 1
    OPIS FIZYCZNY: S. 487-488
    UWAGI: Bibliogr. 6 poz.
    Typ publikacji: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • edible fungi
  • food composition
  • heavy metals
  • metallic elements
  • mushrooms
  • nutrition

    4/7
    AUTORZY: Jerzy Falandysz, Aneta Frankowska, Grażyna Jarzyńska, Anna Dryżałowska, Anna K. Kojta, Dan Zhang.
    TYTUŁ: Survey on composition and bioconcentration potential of 12 metallic elements in King Bolete (Boletus edulis) mushroom that emerged at 11 spatially distant sites
    ŹRÓDŁO: Journal of Environmental Science and Health. Part B, Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes. - 2011, Vol. 46, no. 3, s. 231-246
    p-ISSN: 0360-1234

    UWAGI: Bibliogr. 68 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.886
    Punktacja MNiSW: 20.000
    5-letni Impact Factor ISI: 1.040
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • edible fungi
  • food
  • food composition
  • forest soil
  • heavy metals
  • metallic elements
  • mushrooms
  • nutrition
  • soil
  • wild foods

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    5/7
    AUTORZY: Anna K. Kojta, Grażyna Jarzyńska, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ: Mineral composition and heavy metal accumulation capacity of Bay Bolete (Xerocomus badius) fruiting bodies collected near a former gold and copper mining area.
    ŹRÓDŁO: Journal of Geochemical Exploration. - 2012, Vol. 121, s. 76-82.
    p-ISSN: 0375-6742

    UWAGI: Bibliogr. 46 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.952
    Punktacja MNiSW: 25.000
    5-letni Impact Factor ISI: 2.328
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • edible fungi
  • food composition
  • heavy metals
  • metallic elements
  • mushrooms
  • wild food

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    Adres url:
    DOI:
    6/7
    AUTORZY: Tamara Zalewska, Luigi Cocchi, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ: Radiocaesium in Cortinarius spp. mushrooms in the regions of the Reggio Emilia in Italy and Pomerania in Poland
    ŹRÓDŁO: Environmental Science and Pollution Research. - 2016, Vol. 23, iss. 22, s. 23169-23174
    p-ISSN: 0944-1344
    e-ISSN: 1614-7499

    UWAGI: Bibliogr. 37 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.741
    Punktacja MNiSW: 30.000
    5-letni Impact Factor ISI: 3.023
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Europe
  • edible fungi
  • macromycetes
  • radioactivity
  • radiocaesium

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Medline
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    7/7
    AUTORZY: Joëlle Dupont, Sylvie Dequin, Tatiana Giraud, François Le Tacon, Souhir Marsit, Jeanne Ropars, Franck Richard, Marc-André Selosse.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Fungi as a source of food
    ŹRÓDŁO: W: The Fungal Kingdom / ed. by Joseph Heitman, Barbara J. Howlett, Pedro W. Crous, Eva H. Stukenbrock, Timothy Y. James, Neil A. R. Gow
    ADRES WYDAWNICZY: Washington, DC : ASM Press, cop. 2018
    OPIS FIZYCZNY: S. 1063-1086
    ISBN: 978-1-555819-57-6
    ISBN: 978-1-555819-58-3 (ebook)
    UWAGI: Bibliogr. 218 poz.
    Typ publikacji: ZMR
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • edible fungi
  • yeasts
  • food proceesing
  • fermentation

    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego