logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: EDIBLE MUSHROOMS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
AUTORZY: Małgorzata Drewnowska, Jerzy Falandysz.
TYTUŁ: Investigation on mineral composition and accumulation by popular edible mushroom common chanterelle (Cantharellus cibarius)
ŹRÓDŁO: Ecotoxicology and Environmental Safety. - 2015, Vol. 113, s. 9-17
p-ISSN: 0147-6513

UWAGI: Bibliogr. 50 poz.
Typ publikacji: ZAC
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 3.130
Punktacja MNiSW: 30.000
5-letni Impact Factor ISI: 3.246
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • common chanterelle
  • edible mushrooms
  • mineral composition
  • food

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    Adres url:
    DOI:
    2/4
    AUTORZY: Tian-wei Yang, Ji Zhang, Jerzy Falandysz, Grażyna Krasińska, Martyna Saba, Yuan-Zhong Wang, Hong-gao Liu.
    TYTUŁ: Mercury concentration in common Boletus fungi from Yunnan Province and ingestion safety assessment
    ŹRÓDŁO: Chinese Journal of Ecology. - 2015, Vol. 34, iss. 12, s. 3518-3525
    p-ISSN: 1000-4890

    UWAGI: Bibliogr. 40 poz.
    UWAGI: Tekst w jęz. chińskim
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: CHI
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • cold-vapor atomic absorption spectroscopy
  • Hg
  • Boletus
  • edible mushrooms
  • health risk

    3/4
    AUTORZY: Tianwei Yang, Zhang Ji, Jerzy Falandysz, Grażyna Krasińska, Martyna Saba, Yuanzhong Wang.
    TYTUŁ: Mercury content in Leccinum fungi and its health risk associated with food intake in Yunnan Province
    ŹRÓDŁO: Asian Journal of Ecotoxicology. - 2016, Vol. 11, no. 3, s. 348-355
    p-ISSN: 1673-5897

    UWAGI: Bibliogr. 30 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: CHI, ENG
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • heavy metal
  • Hg
  • Leccinum
  • edible mushrooms
  • health risk
  • Yunan Province

    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    DOI:
    4/4
    AUTORZY: Ivan Širić, Ante Kasap, Dalibor Bedeković, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ: Lead, cadmium and mercury contents and bioaccumulation potential of wild edible saprophytic and ectomycorrhizal mushrooms, Croatia
    ŹRÓDŁO: Journal of Environmental Science and Health. Part B, Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes. - 2017, Vol. 52, iss. 3, s. 156-165
    p-ISSN: 0360-1234
    e-ISSN: 1532-4109

    UWAGI: Bibliogr. 54 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.273
    Punktacja MNiSW: 20.000
    5-letni Impact Factor ISI: 1.338
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • lead
  • cadmium
  • mercury
  • edible mushrooms
  • bioaccumulation potential
  • ecology

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego