logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: FOOD COMPOSITION
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
AUTORZY: Jerzy Falandysz, T. Kunito, R. Kubota, Leszek Bielawski, Aneta Frankowska, Justyna J. Falandysz, S. Tanabe.
TYTUŁ: Multivariate characterization of elements accumulated in King Bolete Boletus edulis mushroom at lowland and high mountain regions
ŹRÓDŁO: Journal of Environmental Science and Health. Part A, Toxic/Hazardous Substances & Environmental Engineering. - 2008, Vol. 43, no. 14, s. 1692-1699
p-ISSN: 1093-4529

UWAGI: Bibliogr. 41 poz.
Typ publikacji: ZAC
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.002
Punktacja MNiSW: 15.000
5-letni Impact Factor ISI: 0.990
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • edible fungi
  • food
  • food composition
  • heavy metals
  • metallic elements
  • metalloids
  • mushroom
  • nutrition
  • wild foods

    Inne bazy podające opis:
  • Medline
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    2/9
    AUTORZY: Krzysztof Chudzyński, Anna K. Kojta, Grażyna Jarzyńska, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Comparison of two acid extraction methods for determination of mineral constituents of soil substrate underneath to Larch Bolete's (Suillus grevillei) fruiting bodies
    ŹRÓDŁO: W: 11th International Conference on the Biogeochemistry of Trace Elements, Florence, Italy, July 3-7, 2011 : conference proceedings, pt. 1
    OPIS FIZYCZNY: S. 485-486
    UWAGI: Bibliogr. 9 poz.
    Typ publikacji: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • bioavailability
  • soil extraction
  • food composition
  • metallic elements
  • mushrooms

    3/9
    AUTORZY: Aneta Mazur, Małgorzata Drewnowska, Anna K. Kojta, Grażyna Jarzyńska, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Mercury bioaccumulation potential of dark Honey Mushroom (Armillaria ostoyae) fruiting bodies and toxicological risk
    ŹRÓDŁO: W: 11th International Conference on the Biogeochemistry of Trace Elements, Florence, Italy, July 3-7, 2011 : conference proceedings, pt. 1
    OPIS FIZYCZNY: S. 489-490
    UWAGI: Bibliogr. 8 poz.
    Typ publikacji: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • BCF
  • edible fungi
  • food composition
  • heavy metals
  • mercury
  • mushrooms

    4/9
    AUTORZY: Anna K. Kojta, Katarzyna Bawor, Grażyna Jarzyńska, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Mineral composition and heavy metals accumulation capacity of Bay Bolete's (Xerocomus badius) fruiting bodies collected near a former gold and copper mining area
    ŹRÓDŁO: W: 11th International Conference on the Biogeochemistry of Trace Elements, Florence, Italy, July 3-7, 2011 : conference proceedings, pt. 1
    OPIS FIZYCZNY: S. 487-488
    UWAGI: Bibliogr. 6 poz.
    Typ publikacji: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • edible fungi
  • food composition
  • heavy metals
  • metallic elements
  • mushrooms
  • nutrition

    5/9
    AUTORZY: Jerzy Falandysz, Aneta Frankowska, Grażyna Jarzyńska, Anna Dryżałowska, Anna K. Kojta, Dan Zhang.
    TYTUŁ: Survey on composition and bioconcentration potential of 12 metallic elements in King Bolete (Boletus edulis) mushroom that emerged at 11 spatially distant sites
    ŹRÓDŁO: Journal of Environmental Science and Health. Part B, Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes. - 2011, Vol. 46, no. 3, s. 231-246
    p-ISSN: 0360-1234

    UWAGI: Bibliogr. 68 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.886
    Punktacja MNiSW: 20.000
    5-letni Impact Factor ISI: 1.040
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • edible fungi
  • food
  • food composition
  • forest soil
  • heavy metals
  • metallic elements
  • mushrooms
  • nutrition
  • soil
  • wild foods

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    6/9
    AUTORZY: Anna K. Kojta, Grażyna Jarzyńska, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ: Mineral composition and heavy metal accumulation capacity of Bay Bolete (Xerocomus badius) fruiting bodies collected near a former gold and copper mining area.
    ŹRÓDŁO: Journal of Geochemical Exploration. - 2012, Vol. 121, s. 76-82.
    p-ISSN: 0375-6742

    UWAGI: Bibliogr. 46 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.952
    Punktacja MNiSW: 25.000
    5-letni Impact Factor ISI: 2.328
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • edible fungi
  • food composition
  • heavy metals
  • metallic elements
  • mushrooms
  • wild food

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    Adres url:
    DOI:
    7/9
    AUTORZY: Łukasz P. Haliński, Monika Paszkiewicz, Marek Gołębiowski, Piotr Stepnowski.
    TYTUŁ: The chemical composition of cuticular waxes from leaves of the gboma eggplant (Solanum macrocarpon L.).
    ŹRÓDŁO: Journal of Food Composition and Analysis. - 2012, Vol. 25, iss. 1, s. 74-78.
    p-ISSN: 0889-1575

    UWAGI: Bibliogr. 20 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.088
    Punktacja MNiSW: 40.000
    5-letni Impact Factor ISI: 2.743
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Gboma eggplant
  • Solanum macrocarpon
  • cuticular waxes
  • alkanes
  • phytosterols
  • triterpenes
  • triterpenols
  • free fatty acids
  • taraxerol
  • δ-amyrin
  • β-amyrin
  • α-amyrin
  • lupeol
  • cholesterol
  • campesterol
  • stigmasterol
  • β-sitosterol
  • β-sitostanol
  • food composition

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    Adres url:
    DOI:
    8/9
    AUTORZY: Innocent C. Nnorom, Grażyna Jarzyńska, Małgorzata Drewnowska, Anna Dryżałowska, Anna Kojta, Sviatlana Pankavec, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ: Major and trace elements in sclerotium of Pleurotus tuber-regium (Ósū ) mushroom - dietary intake and risk in southeastern Nigeria.
    ŹRÓDŁO: Journal of Food Composition and Analysis. - 2013, Vol. 29, iss. 1, s. 73-81.
    p-ISSN: 0889-1575
    e-ISSN: 1096-0481

    UWAGI: Bibliogr. 44 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.259
    Punktacja MNiSW: 35.000
    5-letni Impact Factor ISI: 2.799
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • mushroom
  • Pleurotus tuber-regium
  • sclerotia
  • heavy metals
  • trace elements
  • Nigeria
  • food safety
  • food analysis
  • food composition
  • biodiversity and nutrition
  • wild food (ósū)

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    9/9
    AUTORZY: Innocent C. Nnorom, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ WYSTĄPIENIA: Multi-element analysis of edible sclerotium of Pleurotus tuber-regium (Ósū) mushroom from Southeastern Nigeria : evaluation of intake benefits and risks = Analiza wieloelementowa przetrwalników grzyba jadalnego Pleurotus tuber-regium (Ósū) z południowych regionów Nigerii : spożycie i ocena ryzyka
    NAZWA KONFERENCJI: XI Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Techniczna Obieg pierwiastków w przyrodzie. Bioakumulacja, toksyczność, przeciwdziałanie = XI International Scientific-Technical Conference Element cycle in the environment. Biaccumulation, toxicity, prevention
    MIEJSCE: Warsaw, Poland, 10 September 2015
    Typ publikacji: ZXP
    Język publikacji: ENG
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • mushroom
  • Pleurotus tuber-regium
  • sclerotia
  • heavy metals
  • trace elements
  • Nigeria
  • food analysis
  • food composition
  • wild food

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego