logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: FOOD CONTAMINATION
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/1
AUTORZY: Jerzy Falandysz, Anna K. Kojta, Grażyna Jarzyńska, Małgorzata Drewnowska, Anna Dryżałowska, Daria Wydmańska, Izabela Kowalewska, Anna Wacko, Monika Szlosowska, K. Kannan, P. Szefer.
TYTUŁ: Mercury in bay bolete (Xerocomus badius): bioconcentration by fungus and assessment of element intake by humans eating fruiting bodies.
ŹRÓDŁO: Food Additives and Contaminants, Part A : Chemistry, Analysis, Control, Exposure & Risk Assessment. - 2012, Vol. 29, iss. 6, s. 951-961.
p-ISSN: 1944-0049

UWAGI: Bibliogr. 71 poz.
Typ publikacji: ZAC
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.220
Punktacja MNiSW: 30.000
5-letni Impact Factor ISI: 2.442
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food contamination
  • heavy metals
  • mushrooms
  • nutrition
  • mercury

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego