logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: FOOD SAFETY
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
AUTORZY: Ewa Malinowska.
TYTUŁ: Bezpieczeństwo żywnościowe w kształceniu zawodowym
TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Food safety in vocational education
ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2012, R. 10, nr 3, cz. 2, s. [148]-160
p-ISSN: 2084-5189

UWAGI: Bibliogr. 5 poz.
Typ publikacji: PAC
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Słowa kluczowe w j. pol.:
  • bezpieczeństwo żywnościowe
  • reforma szkolnictwa
  • podstawa programowa

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food safety
  • reform of education

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    2/16
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska.
    TYTUŁ: Konsument wobec zagrożeń bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Consumer and food related risks in the area of food safety in the European Union
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. - 2012, R. 10, nr 3, cz. 2, s. [84]-93
    p-ISSN: 2084-5189

    UWAGI: Bibliogr. 7 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • bezpieczeństwo żywności
  • jakość żywności
  • konsument
  • Unia Europejska

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food safety
  • food quality
  • consumer
  • European Union

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    3/16
    AUTORZY: Małgorzata Wiśniewska.
    TYTUŁ: Terroryzm żywnościowy i tarcza żywności
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Food terrorism and food defense
    ŹRÓDŁO: Przemysł Spożywczy. - 2012, T. 66, nr 7, s. 41-[43]
    p-ISSN: 0033-250X

    UWAGI: Bibliogr. 20 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • terroryzm żywnościowy
  • bezpieczeństwo żywności
  • obrona żywności

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food terrorism
  • food safety
  • food defense

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    4/16
    AUTORZY: Dorota Jendza.
    TYTUŁ: Integracja i dylematy z nią związane w jednostkach inspekcyjnych nadzorujących bezpieczeństwo żywności w Polsce
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Integration and dilemma connected with it in food safety inspection bodies in Poland
    ŹRÓDŁO: Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - 2013, T. 14, z. 13, cz. 3, s. 97-111
    p-ISSN: 1733-2486

    UWAGI: Bibliogr. 24 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 14.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • integration
  • inspection bodies
  • food safety

    Adres url:
    5/16
    AUTORZY: Innocent C. Nnorom, Grażyna Jarzyńska, Małgorzata Drewnowska, Anna Dryżałowska, Anna Kojta, Sviatlana Pankavec, Jerzy Falandysz.
    TYTUŁ: Major and trace elements in sclerotium of Pleurotus tuber-regium (Ósū ) mushroom - dietary intake and risk in southeastern Nigeria.
    ŹRÓDŁO: Journal of Food Composition and Analysis. - 2013, Vol. 29, iss. 1, s. 73-81.
    p-ISSN: 0889-1575
    e-ISSN: 1096-0481

    UWAGI: Bibliogr. 44 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.259
    Punktacja MNiSW: 35.000
    5-letni Impact Factor ISI: 2.799
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • mushroom
  • Pleurotus tuber-regium
  • sclerotia
  • heavy metals
  • trace elements
  • Nigeria
  • food safety
  • food analysis
  • food composition
  • biodiversity and nutrition
  • wild food (ósū)

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    6/16
    AUTORZY: Agata Szkiel, Dorota Jendza.
    TYTUŁ: Doskonalenie procesów monitorowania i pomiarów przez jednostki inspekcyjne nadzorujące bezpieczeństwo żywności
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Improvement of monitoring and measurement processes by food safety inspection bodies
    ŹRÓDŁO: Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni. - 2014, nr 86, s. 283-294
    p-ISSN: 1644-1818

    UWAGI: Bibliogr. 11 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • monitorowanie i pomiary
  • jednostka inspekcyjna
  • bezpieczeństwo żywności
  • ISO 17020
  • ISO 9004

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • monitoring and measurement
  • inspection body
  • food safety
  • ISO 17020
  • ISO 9004

    Adres url:
    7/16
    AUTORZY: Małgorzata Szymańska-Brałkowska, Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Organic food in the aspect of food safety in Poland and in the European Union
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Żywność ekologiczna w aspekcie bezpieczeństwa żywności w Polsce i Unii Europejskiej
    ŹRÓDŁO: Economic and Environmental Studies. - 2014, Vol. 14, no. 3, s. [313]-327
    p-ISSN: 1642-2597
    e-ISSN: 2081-8319

    UWAGI: Bibliogr. 20 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • żywność ekologiczna
  • bezpieczeństwo żywności
  • rolnictwo ekologiczne

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • organic food
  • food safety
  • food safety system
  • sustainable agriculture

    Adres url:
    8/16
    AUTORZY: Dorota Jendza.
    TYTUŁ: Planowanie jako pierwszy etap zarządzania urzędową kontrolą żywności w Polsce
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Planning as a first stage of management of official food control in Poland
    ŹRÓDŁO: Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - 2014, T. 15, z. 6, cz. 1, s. 417-428
    p-ISSN: 1733-2486

    UWAGI: Bibliogr. 22 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 14.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • official food control
  • planning
  • risk analysis
  • food safety

    Adres url:
    9/16
    AUTORZY: Małgorzata Wiśniewska, Anna Zamojska.
    TYTUŁ: Food safety culture assessment examplified by two companies
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Ocena kultury bezpieczeństwa żywności na przykładzie dwóch zakładów
    ŹRÓDŁO: Żywność. Nauka. Technologia. Jakość = Food. Science. Technology. Quality. - 2015, R. 22, nr 2, s. 197-207
    p-ISSN: 1425-6959

    UWAGI: Bibliogr. 16 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • bezpieczeństwo żywności
  • kultura bezpieczeństwa żywności
  • ocena

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food manufacturing companies
  • food safety
  • food safety culture
  • assessment

    Adres url:
    DOI:
    10/16
    AUTORZY: Dorota Jendza.
    TYTUŁ: Nieformalne bariery współpracy między jednostkami inspekcyjnymi nadzorującymi bezpieczeństwo żywności w Polsce
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Non-formal obstacles in cooperation between food safety inspection bodies in Poland
    ŹRÓDŁO: Zarządzanie Publiczne. - 2015, nr 3 (31), s. 255-263
    p-ISSN: 1896-0200

    UWAGI: Bibliogr. 17 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 11.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • bezpieczeństwo żywności
  • jednostki inspekcyjne
  • współpraca
  • nieformalna organizacja

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food safety
  • inspection bodies
  • cooperation
  • non-formal organization

    DOI:
    11/16
    AUTORZY: Olga Śniadach.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Akwakultura morska a bezpieczeństwo żywnościowe w Unii Europejskiej
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: Aquaculture in the European Union and food security
    ŹRÓDŁO: W: Europeizacja prawa morskiego / pod red. Magdaleny Adamowicz i Justyny Nawrot
    ADRES WYDAWNICZY: Gdańsk : Wydawnictwo Arche, 2016
    OPIS FIZYCZNY: S. 83-100
    ISBN: 978-83-88445-62-0
    UWAGI: Bibliogr. 26 poz.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • akwakultura
  • bezpieczeństwo żywnościowe
  • bezpieczeństwo żywności
  • prawo do żywności

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • aquaculture
  • food security
  • food safety
  • right to food

    12/16
    AUTORZY: Ewa Malinowska.
    TYTUŁ: Percepcja jakości i bezpieczeństwa żywnościowego w opinii klienta wewnętrznego sektora usług gastronomicznych
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: The perception of quality and food safety in the opinion of internal customer of the food services sector
    ŹRÓDŁO: Marketing i Rynek. - 2016, R. 23, nr 7, s. 521-538
    p-ISSN: 1231-7853

    UWAGI: Bibliogr. 31 poz.
    UWAGI: Artykuł na płycie CD
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • jakość
  • bezpieczeństwo żywności
  • klient wewnętrzny
  • usługi gastronomicznej

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • quality
  • food safety
  • internal client
  • catering services

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    13/16
    AUTORZY: Małgorzata Z. Wiśniewska.
    TYTUŁ: System HARPC - nowy oręż w służbie bezpieczeństwa żywności
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: HARPC system - the new weapon in the service of food safety
    ŹRÓDŁO: Problemy Jakości. - 2016, R. 48, nr 9, s. 13-19
    p-ISSN: 0137-8651
    e-ISSN: 2449-9862

    UWAGI: Bibliogr. 19 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 11.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • jakość żywności
  • bezpieczeństwo żywności
  • ryzyko
  • system HARPC

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • food quality
  • food safety
  • risk
  • HARPC system

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    DOI:
    14/16
    AUTORZY: Jerzy Falandysz, Małgorzata Drewnowska, Maria Chudzińska, Danuta Barałkiewicz.
    TYTUŁ: Accumulation and distribution of metallic elements and metalloids in edible Amanita fulva mushrooms
    ŹRÓDŁO: Ecotoxicology and Environmental Safety. - 2017, Vol. 137, s. 265-271
    p-ISSN: 0147-6513
    e-ISSN: 1090-2414

    UWAGI: Bibliogr. 47 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 3.974
    Punktacja MNiSW: 30.000
    5-letni Impact Factor ISI: 4.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • arsenic
  • bio-metals
  • food safety
  • forest
  • fungi
  • heavy metals

    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science
  • Scopus
  • Medline

    Adres url:
    DOI:
    15/16
    AUTORZY: Dorota Jendza.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Definiowanie jako budowanie granic w procesie (na przykładzie nadzoru nad bezpieczeństwem żywności)
    ŹRÓDŁO: W: Zarządzanie procesowe w studiach przypadków / red. nauk. Patrycja Zwiech
    ADRES WYDAWNICZY: Szczecin : Volumina.pl Daniel Krzanowski, 2017
    SERIA: Zarządzanie Procesami w Teorii i Praktyce, 8
    OPIS FIZYCZNY: S. 99-110
    ISBN: 978-83-7867-739-0
    UWAGI: Bibliogr.
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. pol.:
  • proces
  • granica
  • proces administracyjny
  • bezpieczeństwo żywności

    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • process
  • boundary
  • public administration
  • food safety

    16/16
    AUTORZY: Jieqing Li, Tianwei Yang, Ji Zhang, Jerzy Falandysz, Grażyna Krasińska, Martyna Saba, Yuanzhong Wang, Honggao Liu.
    TYTUŁ: Determination of total mercury and health risk as assessment in wild-grown bolete mushrooms from Yunnan Province
    ŹRÓDŁO: Yunnan Nongye Daxue Xuebao = Journal of Yunnan Agricultural University. - 2017, Vol. 32, no. 3, s. 523-535
    p-ISSN: 1004-390X

    UWAGI: Bibliogr. 26 poz.
    UWAGI: Tekst w jęz. chińskim
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: CHI
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • bolete mushrooms
  • health risk
  • Hg
  • heavy metal
  • food safety

    Adres url:
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego