logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: FREE FATTY ACIDS
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
AUTORZY: Marek Gołębiowski.
TYTUŁ: Comparison of free fatty acids composition of cuticular lipids of Calliphora vicina larvae and pupae.
ŹRÓDŁO: Lipids. - 2012, Vol. 47, no. 10, s. 1001-1009.
p-ISSN: 0024-4201

UWAGI: Biblogr. 49 poz.
Typ publikacji: ZAC
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.557
Punktacja MNiSW: 25.000
5-letni Impact Factor ISI: 2.526
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Calliphora vicina
  • free fatty acids
  • HPLC-LLSD
  • GC-MS

    Inne bazy podające opis:
  • Medline
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    2/3
    AUTORZY: Łukasz P. Haliński, Monika Paszkiewicz, Marek Gołębiowski, Piotr Stepnowski.
    TYTUŁ: The chemical composition of cuticular waxes from leaves of the gboma eggplant (Solanum macrocarpon L.).
    ŹRÓDŁO: Journal of Food Composition and Analysis. - 2012, Vol. 25, iss. 1, s. 74-78.
    p-ISSN: 0889-1575

    UWAGI: Bibliogr. 20 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.088
    Punktacja MNiSW: 40.000
    5-letni Impact Factor ISI: 2.743
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Gboma eggplant
  • Solanum macrocarpon
  • cuticular waxes
  • alkanes
  • phytosterols
  • triterpenes
  • triterpenols
  • free fatty acids
  • taraxerol
  • δ-amyrin
  • β-amyrin
  • α-amyrin
  • lupeol
  • cholesterol
  • campesterol
  • stigmasterol
  • β-sitosterol
  • β-sitostanol
  • food composition

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    Adres url:
    DOI:
    3/3
    AUTORZY: Adriana Mika, Edward Skorkowski, Piotr Stepnowski, Marek Gołębiowski.
    TYTUŁ: The lipid composition of the abdominal muscle of shrimp Crangon crangon from the Gulf of Gdansk in spring and winter periods
    ŹRÓDŁO: Journal of the Marine Biological Association of the United Kingdom. - 2013, Vol. 93, iss. 7, s. 1825-1833
    p-ISSN: 0025-3154

    UWAGI: Bibliogr. 44 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.129
    Punktacja MNiSW: 20.000
    5-letni Impact Factor ISI: 1.259
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Crangon crangon
  • high performance LC with a laser light-scattering detector
  • gas chromatography-mass spectrometry
  • free fatty acids
  • sterols

    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego