logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: GREEN LEAFY VEGETABLES
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
AUTORZY: Anna Topolewska, Karolina Czarnowska, Łukasz P. Haliński, Piotr Stepnowski.
TYTUŁ: Evaluation of four derivatization methods for the analysis of fatty acids from green leafy vegetables by gas chromatography
ŹRÓDŁO: Journal of Chromatography. B. - 2015, Vol. 990, s. 150-157
p-ISSN: 1570-0232
e-ISSN: 1873-376X

UWAGI: Bibliogr. 27 poz.
Typ publikacji: ZAC
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.687
Punktacja MNiSW: 30.000
5-letni Impact Factor ISI: 2.729
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • fatty acids
  • plant lipids
  • green leafy vegetables
  • derivatization
  • gas chromatography
  • (trimethylsilyl)diazomethane

    Inne bazy podające opis:
  • Medline
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    2/2
    AUTORZY: Łukasz P. Haliński, Alan Puckowski, Piotr Stepnowski.
    TYTUŁ: Glycoalkaloid, phytosterol and fatty acid contents of raw and blanched leaves of the gboma eggplant (Solanum macrocarpon L.)
    ŹRÓDŁO: Journal of Food and Nutrition Research. - 2015, Vol. 54, no. 1, s. 9-20
    p-ISSN: 1336-8672
    e-ISSN: 1338-4260

    UWAGI: Bibliogr. 32 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.676
    Punktacja MNiSW: 20.000
    5-letni Impact Factor ISI: 1.133
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Solanum macrocarpon
  • green leafy vegetables
  • glycoalkaloid
  • phytosterol, fatty acid
  • food processing

    Adres url:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego