logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: LIPID
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
AUTORZY: Bartosz Głąb, Tomasz Furmanek, Magdalena Miklaszewska, Antoni Banaś, Aleksandra Królicka.
TYTUŁ: Lipids in hairy roots and non-Agrobacterium induced roots of Crambe abyssinica
ŹRÓDŁO: Acta Physiologiae Plantarum. - 2013, Vol. 35, no. 7, s. 2137-2145
p-ISSN: 0137-5881
e-ISSN: 1861-1664

UWAGI: Bibliogr. 43 poz.
Typ publikacji: ZAC
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.524
Punktacja MNiSW: 25.000
5-letni Impact Factor ISI: 1.732
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Agrobacterium rhizogenes
  • Crambe abyssinica
  • lipid
  • transformation

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    2/3
    AUTORZY: Walentyna Banaś, Anders S. Carlsson, Antoni Banaś.
    TYTUŁ: Effect of overexpression of PDAT gene on Arabidopsis growth rate and seed oil content
    ŹRÓDŁO: Journal of Agricultural Science. - 2014, Vol. 6, no. 5, s. 65-79
    p-ISSN: 1916-9752
    e-ISSN: 1916-9760

    UWAGI: Bibliogr. 33 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Arabidopsis
  • phospholipid
  • diacylglycerol acyltransferase
  • lipid
  • triacylglycerol
  • growth rate

    Adres url:
    DOI:
    3/3
    AUTORZY: Adriana Mika, Marek Gołębiowski, Edward Skorkowski, Piotr Stepnowski.
    TYTUŁ: Lipids of adult brown shrimp, Crangon crangon : seasonal variations in fatty acids class composition
    ŹRÓDŁO: Journal of the Marine Biological Association of the United Kingdom. - 2014, Vol. 94, iss. 5, s. 993-1000
    p-ISSN: 0025-3154

    UWAGI: Bibliogr. 53 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.064
    Punktacja MNiSW: 20.000
    5-letni Impact Factor ISI: 1.103
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Crangon crangon
  • fatty acids
  • GC-MS
  • HPLC-LLSD
  • lipid
  • seasonal variations
  • shrimp

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego