logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: PROTEIN CONCENTRATION
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
AUTORZY: Włodzimierz Meissner, Tomasz A. Jarzembowski, Hanna Rzyska, Claudia Botelho, Anna Pałubicka.
TYTUŁ: Low metabolic activity of biofilm formed by Enterococcus faecalis isolated from healthy humans and wild mallards (Anas platyrhynchos)
ŹRÓDŁO: Annals of Microbiology. - 2013, Vol. 63, iss. 4, s. 1477-1482
p-ISSN: 1590-4261
e-ISSN: 1869-2044

UWAGI: Bibliogr. 24 poz.
Typ publikacji: ZAC
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.039
Punktacja MNiSW: 15.000
5-letni Impact Factor ISI: 0.982
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Enterococcus faecalis strains
  • biofilm
  • metabolic activity
  • protein concentration

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    Adres url:
    DOI:
    2/2
    AUTORZY: Marta Tomczyńska-Mleko, Elżbieta Kamysz, Emilia Sikorska, Czesław Puchalski, Stanisław Mleko, Lech Ozimek, Grzegorz Kowaluk, Waldemar Gustaw, Marta Wesołowska-Trojanowska.
    TYTUŁ: Changes of secondary structure and surface tension of whey protein isolate dispersions upon pH and temperature
    ŹRÓDŁO: Czech Journal of Food Sciences. - 2014, Vol. 32, no. 1, s. 82-89
    p-ISSN: 1212-1800

    UWAGI: Bibliogr. 28 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.675
    Punktacja MNiSW: 20.000
    5-letni Impact Factor ISI: 0.881
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • circular dichroism
  • globular protein
  • protein concentration

    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego