logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: SAVOIR-VIVRE
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
AUTORZY: Michał Błażejewski.
TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Dobre obyczaje w najweselszym baraku naszego obozu
ŹRÓDŁO: W: Tabu, etykieta, dobre obyczaje / pod red. Piotra Kowalskiego
ADRES WYDAWNICZY: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2009
SERIA: Acta Universitatis Wratislaviensis, 0239-6661, nr 3146
OPIS FIZYCZNY: S. [157]-173
ISBN: 978-83-229-3017-5
Typ publikacji: PMR
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • etiquette
  • good manners
  • savoir-vivre
  • post-war Poland
  • communism
  • Przekrój (weekly magazine)

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    2/2
    AUTORZY: Ewa Wójcicka.
    TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Czy widelcem czy nożem jeść wypada? A może rękoma? XVIII-wieczny savoir-vivre
    TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: To eat with cutlery or with hands? The 18th century savoir-vivre
    ŹRÓDŁO: W: Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej / pod red. Przemysława Jędrzejewskiego, Piotra Magiery, Klaudii Skrężyny, Gabriela Szustera
    ADRES WYDAWNICZY: Kraków : Wydawnictwo Avalon, 2016
    OPIS FIZYCZNY: S. 171-176
    ISBN: 978-83-7730-190-6
    UWAGI: Bibliogr. zbiorcza s. 395-428
    Tytuł-nazwa konferencji: Ogólnopolska Konferencja Naukowa Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w przestrzeni historycznej
    Miejsce konferencji: Kraków
    Kraj: PL
    Od dnia: 2015.04.09
    Do dnia: 2015.04.10
    Typ publikacji: PMR
    Język publikacji: POL
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Savoir-vivre
  • nife
  • frok
  • spoin
  • sarmatian culture
  • drunk

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego