logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: SHRIMP
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
AUTORZY: Natalia Niedźwiecka, Adriana Mika, Anna Białk-Bielińska, Piotr Stepnowski, Edward F. Skorkowski.
TYTUŁ: Effect of cadmium and glutathione on malic enzyme activity in brown shrimps (Crangon crangon) from the Gulf of Gdańsk.
ŹRÓDŁO: Oceanologia. - 2011, Vol. 53, no. 3, s. 793-805.
p-ISSN: 0078-3234

UWAGI: Bibliogr. 20 poz.
Typ publikacji: PAC
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.242
Punktacja MNiSW: 20.000
5-letni Impact Factor ISI: 1.439
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Gulf of Gdańsk
  • shrimp
  • Crangon crangon
  • abdomen muscle
  • malic enzyme
  • cadmium
  • glutathione

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    Adres url:
    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
    DOI:
    2/3
    AUTORZY: Adriana Mika, Marek Gołębiowski, Edward Skorkowski, Piotr Stepnowski.
    TYTUŁ: Composition of fatty acids and sterols composition in brown shrimp Crangon crangon and herring Clupea harengus membras from the Baltic Sea.
    ŹRÓDŁO: Oceanological and Hydrobiological Studies. - 2012, Vol. 41, no. 2, s. 57-64.
    p-ISSN: 1730-413X

    UWAGI: Bibliogr. 38 poz.
    Typ publikacji: PAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.400
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • lipid composition
  • essential fatty acids
  • sterols
  • herring
  • Clupea harengus membras
  • shrimp
  • Crangon crangon

    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    DOI:
    3/3
    AUTORZY: Adriana Mika, Marek Gołębiowski, Edward Skorkowski, Piotr Stepnowski.
    TYTUŁ: Lipids of adult brown shrimp, Crangon crangon : seasonal variations in fatty acids class composition
    ŹRÓDŁO: Journal of the Marine Biological Association of the United Kingdom. - 2014, Vol. 94, iss. 5, s. 993-1000
    p-ISSN: 0025-3154

    UWAGI: Bibliogr. 53 poz.
    Typ publikacji: ZAC
    Język publikacji: ENG
    Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.064
    Punktacja MNiSW: 20.000
    5-letni Impact Factor ISI: 1.103
    Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Crangon crangon
  • fatty acids
  • GC-MS
  • HPLC-LLSD
  • lipid
  • seasonal variations
  • shrimp

    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego