logo UG

Bibliografia Publikacji Pracowników, Doktorantów i Studentów UG




Zapytanie: SPOIN
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetl wyniki w wersji do druku | | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/1
AUTORZY: Ewa Wójcicka.
TYTUŁ [ROZDZIAŁU, FRAGMENTU]: Czy widelcem czy nożem jeść wypada? A może rękoma? XVIII-wieczny savoir-vivre
TYTUŁ W INNYM JĘZYKU: To eat with cutlery or with hands? The 18th century savoir-vivre
ŹRÓDŁO: W: Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej / pod red. Przemysława Jędrzejewskiego, Piotra Magiery, Klaudii Skrężyny, Gabriela Szustera
ADRES WYDAWNICZY: Kraków : Wydawnictwo Avalon, 2016
OPIS FIZYCZNY: S. 171-176
ISBN: 978-83-7730-190-6
UWAGI: Bibliogr. zbiorcza s. 395-428
Tytuł-nazwa konferencji: Ogólnopolska Konferencja Naukowa Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w przestrzeni historycznej
Miejsce konferencji: Kraków
Kraj: PL
Od dnia: 2015.04.09
Do dnia: 2015.04.10
Typ publikacji: PMR
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe w j. ang.:
  • Savoir-vivre
  • nife
  • frok
  • spoin
  • sarmatian culture
  • drunk

    [sprawdź dostępność w katalogu BUG]
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna Uniwersytetu Gdańskiego